Outer Web Thought Log
September 28, 2005
Open Doel = Trappen :)

Ja!

Eens denken. Een paar weken terug. Wij naar Brussel om dinges te gaan upgraden. Sysadmin en technische man van wacht loggen in op server, wij kijken hen op de vingers. "Euh. Hoe zat dat nu ook weer? Start/stop scripts? Waar die staan? Geen idee, eigenlijk - we hebben ze nog nooit moeten gebruiken gedurende de afgelopen maanden." "Hoeda?" "Awel, dat werkte allemaal gewoon." "Ah ja, en ook nergens opgeschreven. ;-)"

Ze waren het ginder dus niet gewend dat iets gewoon werkte. En in alle eerlijkheid, en zonder de zealot uit te willen hangen, en ik heb ook al mensen zien zweten op onvindbare bugs op niet-Mickey-platformen, maar uiteindelijk heeft een iet of wat gelaagde architectuur zo zijn voordelen als men de kans op vindbaarheid van bugs wil vergroten. Duikboten hanteren dat principe ook, compartimentalisering heet men dat.

En het zal wellicht aan mij gelegen zijn, of aan de gemiddelde, zelfs onderlegde Mickey die ik ken, maar dat soort doorleefde gelaagdheid vind ik ginder niet vaak terug. Het linkt en klikt allemaal prachtig visueel in elkaar, maar - at the end of the day - wat doet ne mens om eens te kijken of alles nog OK zit? ssh, ps -ax, top, pstree, kill -NOHUP. En dat vanaf een Putty .exe, desnoods zelfs op een USB stick.

Nog iets, en het is een onheil van alle mogelijke platformen, maar vanzodra een consultant op u afkomt en zegt dat ze wekelijks, soms zelfs dagelijks, "de applicatie" 's nachts herstarten, toon hem dan vriendelijk de deur en vraag hem terug te komen als hij wat groter is.

Maareuh: het is mogelijk hoor. Ik heb nog nooit DLL hell meegemaakt, nog nooit een installatie van iets beëindigd met een onbruikbare Windoze bak. Nee, nog nooit. Wel al harddisk crashes, en kapotte schermkaarten, en toetsen op een klavier die beginnen te haperen. Hoe dat komt: da'k het niet weet, maar wellicht om dezelfde reden als dat ik nog nooit last gehad heb van virussen en spyware en zo. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met een uitspraak van Marc, lang geleden: een computer doet enkel wat mensen hem opdragen te doen. Je werkt dus niet aan de computer, en de computer doet dus niks uit eigen beweging, nee: jij geeft als gebruiker opdracht aan de computer om iets te doen. Dus als er iets mis gaat... kaffer dan tegen uzelf, en niet tegen die computer.

PS: voor het geval mensen weigeren om dit niet als flamebait te interpreteren: met de allerbeste bedoelingen. En het mooiste voorbeeld heeft niks met de professionele IT wereld te maken, maar is mijn vader die belt en zegt: "Er is een probleem met xyz." "Wat zegt de foutmelding?" "Dat weet ik niet, ik heb al op OK, euh, of op Cancel geklikt." Zucht.

Nikon D70 BGLOD nieuws

aka Blinking Green Light of Death. Als uw camera dit soort symptomen begint te vertonen, rep u dan naar uw fotoboer en zeg dat Debeukelare dit no-cost, ook buiten garantie, moet herstellen. Ik weet niet of het dat is wat ze vorige keer met mijn camera gedaan hebben, maar 't is leuk om weten dat ik nog ne keer langs kan gaan mocht het zich nog eens voordoen. U weze geïnformeerd.

September 26, 2005
Zealot

Gewoon om Michel's Mickeysoft's zealotisme even te counteren: BlogJet kan nog niet tippen aan de uitwerpselen van ecto. Ecto ruled zo hard ten opzichte van BlogJet dat er eigenlijk geen lol meer aan is. En nee, niet ecto voor Windoze. De échte ecto, voor Mac, weetuwel.

En ik heb een half uurke geleden mijn Firefox van 1.0.6 naar 1.0.7 upgegraded. Ik moest daarna mijn PC niet herstarten, en ik heb ook niet het gevoel dat de helft van mijn besturingssysteem aangepast geweest is.

Nee, het is jammer dat Apple zoveel marge neemt op zijn hardware.

Tiens

Ligt dat nu aan mij, of doen ofwel Flickr, of de Telenet NetApp caches héél raar vanavond?

Quiz!

Allez, 't is precies quiz-seizoen, dus... waar zijn deze foto's genomen? De winnaar krijgt 100 GMail invites!

Op zijn hondjes

(nog eentje en dan stop ik voor vandaag)

Gisteren even "de held uitgehangen". We waren met de kinderen op stap naar de jaaropeningsreceptie van de scouts, en toen we ter hoogte van het grasveldje aan het scoutslokaal kwamen, zagen we een kind met hond - in nood. 10 jaar of zoiets, eerst roepend maar dan krijsend en huilend, vruchteloos aan het proberen om een andere hond, van het eerder sinistere type, weg te houden bij zijn eigen, al even grote, maar bravere hond. Zijn hond was aan de leiband, de hond van het sinistere type niet. Ik weet niks van hondenmerken af (ik vind het ook idiote huisdieren) maar de sinistere hond leek me niet het soort beest dat volledig gedomesticeerd kon worden.

Enfin, kind volledig in paniek, vruchteloos sleurend aan leiband van zijn eigen - intussen bange - grote hond en het andere beest intussen toertjes rond die twee aan 't draaien, happend naar brave bange loebas en angstig klein baasje.

Ik ben niet bang van beesten, en ik had zoiets van "als er beten vallen, dan liever in mij dan in dat kind" dus ik storm - mijn elegantste stijl hanterend - het grasplein op. Een robuust gebouwde mens van 1m90 wekt blijkbaar toch enig respect op bij zo een bijtbeest, en na wat fel-in-de-ogen gestaar en vingergewijs (geen woord gezegd - lichaamstaal is alles bij dieren) droop hij nog wat gemeen nagrommend af en liet snikkend kind en loebas achter.

Kind terug rechtgeholpen, loebas op beten nagekeken, 't viel uiteindelijk allemaal nog mee. Oef. Kind vriendelijk gesuggereerd om nu toch maar eerst terug naar huis te gaan, en of het ver was en hij het ging vinden.

Intussen was de eigenaar van het bijtbeest opgedoken. Ik rommelde iets als "wie laat nu zo'n hond vrij loslopen" en blijkbaar was de mens aan zijn omheining aan 't werken en was de hond zo kunnen weglopen. Ik repliceerde "leg dat beest dan aan de ketting hé" en toen heb ik maar mijn mond gehouden want er zat teveel adrenaline in mijn lijf om rationeel/rustig met de intussen geagiteerde bijtbeesteneigenaar in dialoog te gaan.

Een dialoog waarin ik bijvoorbeeld had kunnen vertellen over die keer - nauwelijks een paar maanden geleden - toen de hond van de buren de buurvrouw van nog één ernaast aanviel, en dat ik toen nog 10 seconden nodig had om de auto aan de kant te zetten om ook aan te komen stormen, en dat het mens nog zeker een maand serieus last gehad heeft van wat op het eerste zicht onschuldige beten waren. En dat de buurman toen wel het verstand gehad heeft om zijn bijtbeest met opvoedingsproblemen direct een spuit te laten geven.

Honden, en zeker dat soort beesten, het lijkt wel een beetje op de heisa rond de wapenwetgeving in sommige stukken van Amerika. "The right to carry", jaja, maar ten koste van wat? Het risico dat er toch eens iets verkeerd gaat? Een moordmachine in huis, voor een aanval of inbraak die misschien nooit zal gebeuren?

't Was te denken

Ik zou zoiets dan moeten ondertekenen met: "de Vlaamse IT ondernemer Steven Noels" of zoiets, kwestie van de smaldenkers op het verkeerde been te zetten.

Pol-Kwadrant1

Pol-Kwadrant2

Via twee soorten mensen.

September 25, 2005
Nog

Wind op kop op de terugweg: 28.5 km aan 20.6 km/h. Nauwelijks extra kilometers, maar een hoop extra calorieën verbrand. De N70 met tegenwind is niet fijn.

September 23, 2005
Gni

Ho, onze blogslet is weer op ronde. Is het Veys, of zou het Vijs zijn? 't Is vanop proxy.vlaamsparlement.be dat hij commentaar post, dus 't zal wel de echte zijn.

  1. gelieve ajb tijdens de werkuren voor de bevolking te werken, als het even kan, en geen persoonlijke campagne te voeren
  2. als je jezelf niet kunt houden, heb dan tenminste de welvoegelijkheid om geen gebruik te maken van infrastructuur waar jan & alleman voor betalen
  3. het heeft geen zin om de URL van je website hier nog eens proberen achter te laten - jouw commentaar is "welkom" (nou ja) maar er komen geen verwijzingen van mijn blog naar jouw schaamstreek
  4. het is niet omdat jij zegt dat het niet waar is wat ik zeg, dat het waar zou zijn wat jij zegt :)
  5. ik post altijd en slechts in eigen naam
  6. en nu van mijn erf, onnozel manneke

Hehe. Vrijdagnamiddag. :)

September 22, 2005
As a Belgian, I don't feel represented by Luc Van Braekel

Dear Luc,

I'm blogging this in English, a language I know quite well since I've been cooperating quite intensely with people from all over the world over the past 5 years. People from the US, from the UK, from Europe, from Asia. Together, we've been building some of the finest open source tools, some of which are powering about 70% of the websites out there, yours included. So I guess I don't qualify as someone who lives with his head up his back, globalistically speaking at least.

I'm almost through listening to your interview, and I'll let the rage subside for a while now, but I just wanted to let you know that I don't feel represented at all by someone like you.

And quite frankly, I'm sitting here, wondering now how many young Belgian people you actually know, and how well you knew Raymond before all this non-event nonsense started to happen.

At the beginning of your interview, you're stating that young people here are less anti-American than the older generations. Not only is that incorrect (on both sides, as people here in general don't care that much about the US), you then also spend a hard time bending the storyline of the interview towards the point you really wanted to get across: that you're a theorizing anti-European misanthrope and a intellectual rightwing loner. How's that for a summary?

I guess that went down just find with someone like mr. Prager, no?

You are a fine communicator, and I have a lot of respect for the energy you put in your various online efforts. But please don't speak "for most Belgians" if you don't represent anyone except yourself. Please don't make statements about certain parts of our population if your only way of backing them are stories you read in biassed media or (gosh!) amateur-opinionist blogs, or just recollections from your own prejudice. You might be amazed to hear that some people out here have actual pride in their little country and its little history, and feel angry when being misrepresented by such blatant acts of self-promotion.

Cheers!

Oh: for the linguistically challenged: this was not a statement of anti-Americanism on my behalf. But I hate it when people use their little golden moment of opportunity to make them sound bigger than they actually are. I'm sure someone as smart as Luc should do better.

Oh again: please listen to the interview.

For my Dutch-reading audience: I've blogged about this before.

September 21, 2005
Ook leuk

... vandaag waren de Focilux-verkopers, die stonden te kwijlen boven mijn F3. "5 à 600 Euro, mijnheer, in deze staat. Moet je zien - alsof hij nooit gebruikt geweest is!"

Gni. Mijn!

Wat een lijf

Vandaag voor een check-up geweest na de feiten van een poos geleden. Zoals men mij gewaarschuwd had, blijft een longontsteking toch iets langer in je kleren hangen, en hoewel ik me inderdaad niet meer ziek-ziek voel, blijf ik wel een stuk meer vermoeid dan normaal. En als ik lang moet praten (en daarbij lange zinnen maak, wat ik graag doe), dan moet ik op het einde soms naar extra lucht happen - evenzo bij het avondlijke boekjesvoorleesritueel. 't Is ook gek dat ik - bij wijze van spreken, want pure medische nonsens werd me medegedeeld - precies de koude lucht soms voel binnenlopen in mijn linkerlong.

Enfin, na geluister en gemeet ben ik genezen verklaard, in de sfeer van: "Je kan daar gerust nog een maand of twee, drie last van hebben, tot het longvlies volledig hersteld is".

Het gemeet was eigenlijk wel boeiend. Om de sociale zekerheid optimaal te benutten, vloog ik in een soort cabine om mijn longcapaciteit te meten. Rustig ademen, diep inademen, plots uitademen, alles dus eigenlijk wat in Wikipedia beschreven staat. Een prijzig onderzoek (vóór terugbetaling), zo bleek achteraf, want hoewel ik net verse flappen getapt had, had ik niet genoeg op zak. Men was er echter op voorzien, er stond een Banksys bakje op het bureau van de dokter, en 121 Euros veranderden van eigenaar. Wow.

Aangezien ik toch een flinke 15 à 16 jaar van mijn leven roker geweest ben (met een daggemiddelde van 10 à 15 zelfgerolde Drummekes), was er toch sprake van enige angst voor een slecht rapport. En al die onheilspellende foto's in het dokterskabinet, van vieze bruine rokers- vs. helderwitte niet-rokerslongen, hielpen daar niet veel bij.

Nu, had ik het geweten, ik had nog minstens 10 jaar verder gerookt. "120%" was de uitslag. En na enig aandringen, wat helaas ook altijd moet als je echt uitleg wil bij de diagnose van een specialist, wist ik dat mijn "verwachte longcapaciteit" 8 liter was, en dat ik daar tijdens de testen met mijn 9,7 liter flink boven gegaan was.

Mr. Doktoor in kwestie was niet onder de indruk van mijn overstap van roker naar ex-roker: in zijn ogen de meest logische zaak van de wereld voor niet-suicidalen. Waarbij ik hem voorzichtig counterde met de stelling dat niet-rokers echt niet snappen hoe lekker dat wel kan zijn, roken. En dat men dan ook eigenlijk eens werk mocht maken van die andere sociaal aanvaarde drug. Nee, ik ontwaarde zelfs enig gemonkel toen ik zei dat die longontsteking enkel een goede aanleiding was, maar dat ik al een half jaar of wat dacht aan stoppen, gewoon omdat roken niet meer sociaal aanvaard wordt. Ja, hoe mede de verholen onverdraagzaamheid van niet-rokers van deze roker een ex-roker gemaakt hebben. En natuurlijk ook dat het moeilijk is om je kinderen uit te leggen dat je er beter niet mee begint, als je het zelf nog doet. Maar of die kinderen daar nu meer oor naar zullen hebben?

Anyway. Ik ben rookvrij sinds 6 augustus, en heb vandaag 120% gescoord. :-)

So bright, we're going to need shades

I had similar bosses in the past. The level of disconnectedness with what kept the organization ticking was staggering. But, you know, one way for Steve to solve his minor issues with that mini-Microsoft blogger is to hunt him down, and promote him into middle-management. Squeeze him in between the real bosses and the grunt workers. Make him experience real pain. Either he'll burn out and keep the honor for himself, or he'll turn to the bright side himself.

Now, if I would be working for a CEO that gives interviews like these, I would run, not walk to get outta there.

September 20, 2005
Hebben!

Een Nikon F3. Via eBay. Ik. Smile.

Nu nog een passende lens vinden, want naar het schijnt durven AF-D lensen op een non-AF mount wel eens problemen geven. Ik snap nog niks van het toestel; althans wat betreft de lichtmeting, maar dat komt wel.

Carlyle
"If I were linguistic emperor," says Michael Tomasky, [...] "not only would semicolons be mandatory, but we’d all be writing like Carlyle: massive 130-word sentences that were mad concatenations of em dashes, colons, semicolons, parentheticals, asides; reading one of those Carlyle sentences can sweep me along in its mighty wake and make me feel as if I’m on some sort of drug."

from Pause celebre. Yummy. I like!

September 16, 2005
Uh

Hier zit ik dan, al de cursisten naar huis en ik mag nu braaf wachten tot Mr. Carglass een nieuw venster in mijn auto komt steken. En de security is hier zoals men kan verwachten op een plek als deze: vriendelijk edoch beslist.

Ruit ingeslagen dus. Buit: één GPS toestel. Wagen: 2400 km oud. Uur van misdrijf: tussen 7u30 en 12u45 vanmorgen. Vrijdagavond: jochei!

September 15, 2005
Zie je wel

Mensen zouden soms denken dat er teveel reality is op TV, maar dixit mijn eega bij het terug thuis komen van de ouderkennismakingsavond dat er een mama zat die aan het eind van de avond opgelucht opmerkte: "Sinds ik naar De Nanny gekeken heb is mijn kind veel handelbaarder". En?

September 13, 2005
Muhahahaaa!

Michel, die normaal gezien toch ne slimme mens was, is blijkbaar helemaal vergeten dat hij met dit soort nuancerende posts alleen maar bier in de wespenvanger aan het gieten is. En ik moet zeggen, het doet enigszins surrealistisch aan om de gebruikelijke LVB commentatorenstijl plots terug te vinden in de blog.zog opmaak. Zo van "Ja maar nee! Ik gebruik betere discussietechnieken als jij! Wacht maar want ik heb nog een debattruuk in mijn mouw zitten! Nee ik ga niet naar u luisteren want ik wil eigenlijk vooral mezelf horen! Foo! Taa! Bruhaha!"

's Morgens voor 't naar school rijden durf ik wel eens 10 minuten met de kinderen halt houden voor de TV. Het is een jaar of twee geleden, maar dit soort "discussies" doen me heel hard aan de Pokemon-gevechten van toendertijd denken. "Zie eens wat ik in mijn Pokemon-bal zitten heb!"

Windoze fotosoftware

Wel, internet? Ik ben zojuist teruggeswitched, en vraag me af wat ik, naast Photoshop CS2, nog moet installeren op mijn nieuw masjien. De produktjeuhs van BreezeSys zien er beloftevol uit. Nog tips?

September 11, 2005
Enzovoort

Een droevige week dus zoals voorspeld, maar gisteren toch 27 km afgedraaid à 20 km/u (venijnige tegenwind). Er zat nog meer in maar er was (weer) een reden om vervroegd de weg terug naar huis te zoeken. Bijna verdwaald ook: misschien moet ik toch eens een kaart bekijken.

September 09, 2005
Onhip hip

Toen (photo)bloggen nog heel onhip was, startte Hugues Van Rymenam met Impressions Fugitives. Dit soort ontdekkingen maken me blij - ik hoop voor u hetzelfde.

JBossWiki

I wonder what they took from JSPWiki and what is new. Either way, Professional Open Source, in my book, shouldn't mean bypassing, or rather forking a community. Bleh.

September 07, 2005
Heh

Daarnet terug gevonden in mijn referers: http://www.google.be/search?sourceid=mozclient&ie=utf-8&oe=utf-8&q=site:blogs.cocoondev.org+karin+temmerman. Zo erg is het tussen mij en haar nu ook weer niet gesteld, hoor.

30 km zone in Sint-Amandsberg

Karin Temmerman, eat this. Ik krijg graag gelijk als ik gelijk heb, dus ben ik vanmorgen eens wat portretten gaan trekken aan de 30 km zone in de buurt van de school van mijn kinderen. U weet wel, die school waar ik op 1september buiten wandelde en terzijde genomen werd (nou ja) door een heer met cameracrew, zonder vermelding van naam of zender evenwel, en die school die uiteindelijk in beeld verscheen, samen met mezelve, tijdens het VTM nieuws van die dag, in een item over de nieuwe 30 km zones aan scholen.

Zoals dat wellicht altijd gaat in dat soort televisiewerk, wordt er één enkele leuke, charmante, of mediawaardige sound bite uit een gesprek van een minuut of zo geplukt, in mijn geval was dat als dat ik de 30 km zone niet zou opgemerkt hebben omdat ik 1-september-stress had rond mijn bloedjes van kinderen. Mijn betoog over het onlogisch zijn van het afsluiten van de Visitatiestraat met onbereikbaarheid van de Gérardstraat tot gevolg werd niet overgenomen (logisch natuurlijk, gezien het lokale karakter). En nee, komende van de haven had ik écht geen 30 km bord zien staan - dat was alleen te zien vanuit de andere richting alwaar schepen Temmerman fotogeniek trachtte te wezen.

Nu, op die dag en de volgende dagen stonden langs die invalsweg ook wat kermiskramen opgesteld (ook een wederkerig wonder van verkeersveiligheid, maar goed), dus ik ging er van uit dat het 30 km bord ergens tussen die kramen stond - onzichtbaar dus voor de verkeerskolonne dat 's morgens uit die richting Gent binnen rijdt en aan onze school voorbij moet. De kermis werd gisteravond opgebroken dus vanmorgen haalde ik mijn camera boven in de hoop een duidelijk 30 km bord te ontwaren.

Dit is wat de automobilist ziet als hij de rode lichten ter hoogte van onze school nadert:

30 km/h zone

Weinig bord te merken, niet? We rijden iets dichterbij en gaan op het fietspad staan...

30 km/h zone

Als je héél goed kijkt merk je misschien ter hoogte van de blauwe wagen, helemaal rechts op het voetpad, een in het gebladerte verborgen bord op. Ik ga voor de blauwe wagen staan, op het voetpad. Laat eens zien wat er op het bord staat:

30 km/h zone

Ha! Hét 30 km bord!

Positief is te merken dat ik me niet hoef te schamen omdat ik het bord niet zag staan: het staat gedorie beter verdekt opgesteld dan alle flitspalen in Gent (nee, die aan onze school heb ik nog nooit weten werken). Positief is ook te weten dat mijn kinderen en 1 september géén stress veroorzaken bij mezelf. En voor de rest hoop ik dat Karin, naast het verspreiden van good news stories, zich ook af en toe op het terrein begeeft als er géén cameras bij zijn.

September 05, 2005
Daisy 1.3.1

A small step for humanity, a necessary step for Daisy: our first security fix release. Nothing dramatic, since only people with write access could step the trigger, and proof that we have smart and caring users. More info and full disclosure here. Thanks Andy!

De kat en de koord

Mensen die bereid zijn om mijn voortschrijdende inzichten inzake g.b.b in al zijn nuances te appreciëren, zullen begrijpen dat ik dit soort acties zeer bestuderenswaardig vind. Smetty komt eindelijk en publique naar buiten met "de vzw in oprichting", en refereert zelfs naar statuten.

Kijk, het is het vergelijken niet waard natuurlijk, maar momenteel woedt er een storm in de ingewanden van de ASF. Dat zijn 1000+ vrijwilligers, de telescopen van de mondiale IT pers constant op ons gericht, en héél (te) veel bedrijfs- en persoonsbelangen. Als er één ding is wat ik ginder gedurende 4 jaar geleerd heb (niet dat het daar altijd lukt, natuurlijk) is dat er maar één wijze weg te bewandelen is: die van de totale transparantie.

Dus, g.b.b, zet een Wiki op, plof er de vzw-en-zijn-statuten-in-wording op, en dat geheimzinnige "document" dat zeker niet gecopieerd mag worden, open een mailinglijst of webforum, en je zal zien dat burgerdemocratie kan werken, mits men actief probeert om de positieve energie wat te kanaliseren, en om géén deur dicht te gooien voor de negatievelingen. Want het is juist die deur die er voor zorgt dat de persmuskieten aan komen drijven, met in hun kielzog nog meer negativo's.

Nog argumenten nodig? Wel, als jullie er in de voorbije maanden al in geslaagd zijn om een neut als mezelf af en toe foto's te laten insturen, en zelfs rond laat lopen denkende "wat zou ik kunnen fotograferen voor g.b.b?", dan zijn jullie goed bezig. En dan zou het spijtig zijn om door gebrekkige transparantie de nay-sayers de pap in de mond te geven.

Doen!

ps: Nog een tip: toon géén URLs meer bij de comments. Dat zorgt er immers voor dat sommige mensen gewoon veel comments posten om zich in jullie Googlejuice te baden. Ik doe dat voorlopig nog handmatig, maar jullie hebben er misschien meer last van. Je zal merken dat, eens je de commentatoren géén linkje naar hun evt. eigen weblog meer gunt, mensen misschien wat minder moeite gaan doen om over alles per sé een mening te hebben.

September 04, 2005
We blijven bezig

Dit weekend 28 km, verspreid over twee sessies. Eén trage met het hele gezin, van 13 km à 13 km/h gemiddeld, met overzet in Langerbrugge, en één snelle van (slechts) 15 km à 23 km/h. Aan 9,5 km, voorbij Desteldonk, merkte ik ineens dat de jus van mijn GSM op was. Wat betreft familiale bereikbaarheid ben ik een watje, en zij met wie ik bed, kinderen, tafel en toekomst deel was toen ik vertrok net begonnen met een huisrenovatieprojectje met vieze producten, en ik wist nu niet meer hoe laat het was, enfin allemaal onnozele bedenkingen, maar genoeg om mijn "geplande" toerke in te korten en snel naar huis terug te rijden.

Nu, alles samen toch 70 km gefietst deze eerste week. 't Is nogal druk 's avonds volgende week, dus we zien wel of dat een gemiddelde wordt. Het blijft voorlopig wel leuk om te doen - al is het een beetje asociaal natuurlijk.

Wat betreft planning moet je jezelf hier niet teveel bij voorstellen: ik vertrek en vertrouw redelijk blindelings op mijn oriëntatiegevoel en enkele herkenningspunten (zoals vandaag: het windmolenpark in de haven, en de koeltoren van Electrabel).

Niet gerelateerd: zo nen Eurokids non-communautaire est très charmante. Ik ga niet blijven kijken - straks zappen we naar WijfTV. Maar 't ziet er wel leuk en zeer Belgisch uit.

Gedachte

Het onverwachte water is nauwelijks weggetrokken uit Tsunamië* en de bevolking begint aan de heropbouw. Akkoord, er worden kinderen gestolen voor de "love you long time" toeristen, vetzakskes vind je overal, maareuh: waarom moet het Amerikaanse leger de "carrying" plunderaars uit elkaar houden, in plaats van aan de heropbouw van het door (verwacht) noodweer getroffen New Orleans mee te helpen?

* U leest toch ook Humo?

September 03, 2005
Gedachte

Je zal maar eens bij Pfizer werken, als productverantwoordelijke voor Viagra, en mail trachten te sturen naar je collega's zonder in hun spam-box verzeild te raken.

September 02, 2005
Gedachte

Als iedereen in België nu stopt met roken, drinken en op de Lotto spelen, betalen dan straks ook de niet-ex-rokers, -gokkers en -drinkers extra belastingen om het verlies aan inkomsten via accijnzen goed te maken?

Wit/Zwart

"Als een katje zo content", zou Michel zeggen. Zoals Bruno dus aangeraden had, filmrollekes binnengestoken bij AllTech op de kapotte Ajuinlei, en twee dagen nadien het resultaat gaan opvissen. Alvast toch al geleerd dat die proefprintjes leuk zijn om naar te kijken, maar véél te duur - volgende keer betaal ik enkel ontwikkeling en Agfa d-Lab scans. De scans zijn behoorlijk bruikbaar - niet superhoog van resolutie maar voldoende voor een A4 vergroting, denk ik. En het negatiefrandje dat ze rond de foto laten zitten is wel sjiek natuurlijk.

Maar goed, bij foto's is het persoonlijke smaak die telt, dus kijk vooral zelf even mee:

Skylight
Wijtschate in B/W

Wat me er aan denken doet dat ik dringend eens moet kiezen wat ik in November in 't Vleeshuis ga uithangen (ja, de fotoclub houdt er een tentoonstelling). En heeft er soms iemand een F3 op overschot? Ik ga dit nog doen, denk ik. :)

September 01, 2005
1/9

In 't naar buiten gaan werden er meetlatjes uitgedeeld voor de nieuwe zone 30 aan de school - die zo minimaal bewegwijzerd is dat het me eigenlijk helemaal niet opgevallen was. Een man met cameracrew achtte het nodig om hieromtrent mijn gedacht te vragen - dus als mijn kop op AVS of dergelijke verschijnt dan is dat eigenlijk zijn schuld.

Drie kinderen, terug naar school: tempus fugit.

Update 1: Luc liet me net weten dat mijn kop op VTM te zien was vanmiddag. Jee.
Update 2: online, VTM middagnieuws van 13u (item begint rond 7:00 - ik kom in beeld 8:18)

Na het afleveren van de kinderen op school ben ik er nog eens voorbijgereden, en ondanks goed opletten heb ik, komende vanuit richting Zeehaven, geen duidelijk 30 km bord zien staan in de Antwerpsesteenweg - waar overigens nu weer kermiskramen staan opgesteld. Maar mijn vriendin Karin (duh) was er natuurlijk om te beweren dat alles in orde was.

Het was in alle geval aandoenlijk te merken dat er op deze eerste schooldag zomaar eventjes drie agenten aan het zebrapad stonden. Helaas - als alles blijft zoals het vorig jaar was - doen ze dat alleen deze week, en dan is het weer aan het testosterongehalte van de automobilist gelegen of de kinderen veilig kunnen oversteken.