Outer Web Thought Log
January 18, 2006
En hoe zou het nog zijn met ...

... sp.a blogt?

Euhm. Géén feeds, geen RSS, geen Atom, niks nie. Toch niet dat ik ze kon vinden. Registreren vooraleer je commentaar kan achterlaten. Laatste gewijzigde blog: niet omgekeerd chronologisch, en behoudens Johan's post is er sinds nieuwjaar niks wezenlijks gepost. Tja.

En dan technisch ook nog: Java Server Faces begot, en precies allemaal custom in mekaar gestoken. Draaiende binnen de application server van Sun zelf, voor zover ik kan uitmaken. Dit soort dingen zet je best netjes toe, vind ik zo. Enfin, een technologiekeuze onwaardig voor een partij die een mening over free software gecreëerd heeft voor zijn komende ideologische congres.

Posted by stevenn at January 18, 2006 09:32 PM (nl)
Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://blogs.cocoondev.org/MT/mt-tb.cgi/2686

Comments

zou de technologiekeuze niet eerder gemaakt zijn door de mensen die dit boeltje gebouwd hebben?

site werkt inderdaad langs geen kanten ...

Posted by: Tom at January 18, 2006 09:48 PM

Vragen zijn te stellen aan i-merge, denk ik.
Weet je wat, zij bloggen ook: http://i-wisdom.typepad.com/iwisdom/. En niet op een custom technologie.

Posted by: Bart at January 18, 2006 09:53 PM

i-merge kennende vermoed ik dat zij eerder met branding en strategy en zo van die alfa-dinges bezig zijn, en de technologie ook nog eens uitbesteed hebben. En verder heb ik zoiets van: als je naar een garage gaat weet je vooraf toch ook of je een diesel dan wel een benzine wil: klanten hebben best een mening over wat hen verkocht wordt, en technologie hoort daar in een webapplicatie (helaas?) bij.

Posted by: Steven Noels at January 18, 2006 10:34 PM

technologie is van http://www.lodgon.be/

en als ik mij een auto koop weet ik idd of ik een benzine of diesel wil, maar met welk soort metaal die gemaakt wordt kan mij eigenlijk niet veel schelen. Da's nu eenmaal mijn vertrouwen in de constructeur dat die goed materiaal gaat gebruiken. Daarvoor ga ik bij hen, ik ken daar namelijk niets van (en Johan VDL ook niet denk ik).

Posted by: Tom at January 18, 2006 11:12 PM

@Tom: ik geloof niet in de mythe van de klant die selectief dom mag zijn. Het is een mythe die gecreëerd werd om ervoor te zorgen dat beide partijen zich op ieder moment kunnen permiteren om "elkaar niet te begrijpen", een rabbithole om uit een lastige meeting te springen. Je moet als klant géén opaque bestelling plaatsen à la "een community met blogs en nog dinges" want dan krijg je het soort consultants op je dak die het eigenlijk ook allemaal zelf nog aan het leren zijn. Da's net hetzelfde als bij een sollicitatie zeggen "ik begrijp niet wat in je CV staat, maar je mag hier gerust komen werken". En dan klagen achteraf. Eén van dé stijlkenmerken van het zgn. agile ofte moderne development is dat van de on-site customer.

Posted by: Steven Noels at January 19, 2006 07:35 AM