Outer Web Thought Log
January 09, 2006
This selection is not available

... is wat op de XBox, ons substituut voor een echte DVD-speler, verschijnt als ik de "skip", "title" of "menu" knoppen durf te beroeren terwijl de kl*ten van BaF of Brein hun ding nog aan het doen zijn: een filmpje van een halve minuut over hoe crimineel het stelen van films en muziek wel is.

Dan volgt nog een niet over te slaan promootje van de filmmaatschappij, en zo ben je al gauw 2 minuten kwijt met gemelk van partijen waar ik als kijker géén boodschap aan heb. Ik leen mijn DVDs gewoon bij de videoboer, en hoef dus zo nodig geen analogieën tussen carjackers en DVD-rippers in mijn maag gesplitst krijgen. Dat BaF en Brein dit aan hun leden verplicht zijn, tot daar aan toe, maar dat ik die dingen niet kan skippen, daar word ik helemaal onnozel van.

Bij een ouderwetse VHS cassette kan je zoiets snel FF'en, maar helaas kan zoiets niet in het DVD-afspeeltooltje van onze XBox. Wel in xine en mplayer, zodat ik in het vervolg naar de PC zal uitwijken om nog DVDs te bekijken - die heeft intussen toch beter geluid en een mooier scherm dan ons oubollig TVtje thuis. En inderdaad, op die PC kan ik dan alle software installeren om DVDs te rippen. Of was dat nu net niet de bedoeling, heren BaF/Brein? Jullie kennen het verhaaltje toch van de kat en de melk?

Nee, non-skippable anti-piracy trailers is zoals toen we niet mee mochten doen aan de honderd dagen in het zesde middelbaar omdat twee van de 80 afstudeerders iets mispeuterd hadden en wij niet wilden zeggen wie dat waren. Bah!

Posted by stevenn at January 9, 2006 11:54 AM (nl)
Trackback Pings

TrackBack URL for this entry:
http://blogs.cocoondev.org/MT/mt-tb.cgi/2668