Outer Web Thought Log
January 23, 2006
Verhuisd / Moved

I moved places and am now blogging about business, technology and open source on our company blog. See you over there!

Ik moet mijn boel nog wat opruimen hier maar ik ben verhuisd. Tot ginds!

January 19, 2006
Groots
While picking up a few things at the grocery store this afternoon — by ourselves! because we figured out the solution to Leta’s public tantrums: leave her at home in her kennel — (I just used a dash, an apostrophe, an exclamation point, and a colon in one sentence, this is professional blogging at its finest) (did you catch that set of parentheses? and just now that question mark? is it obvious that I could use more sex?)

Dooce.

January 18, 2006
En hoe zou het nog zijn met ...

... sp.a blogt?

Euhm. Géén feeds, geen RSS, geen Atom, niks nie. Toch niet dat ik ze kon vinden. Registreren vooraleer je commentaar kan achterlaten. Laatste gewijzigde blog: niet omgekeerd chronologisch, en behoudens Johan's post is er sinds nieuwjaar niks wezenlijks gepost. Tja.

En dan technisch ook nog: Java Server Faces begot, en precies allemaal custom in mekaar gestoken. Draaiende binnen de application server van Sun zelf, voor zover ik kan uitmaken. Dit soort dingen zet je best netjes toe, vind ik zo. Enfin, een technologiekeuze onwaardig voor een partij die een mening over free software gecreëerd heeft voor zijn komende ideologische congres.

Heh.

Tiehie. Ow yeah, baby.

Mag ik een uurke of twee praten over dit onderwerp? Over het leven en werken en keuzes en zo?

Nee. Het zou belerend overkomen. Welcome to the real world en zo. En dat zelfs diegene bij wie het schijnbaar lukt toch nog iedere dag vechten is. En dat niet alles wat op tinternet staat waar is.

Maar toch een eerste tip: Fujifilm lijkt me een verkeerde gok. Spector lijkt me al véél zinvoller.

Kijk, ik wil alvast 145 EUR betalen voor een ééndaagse groepsworkshop fotojournalistiek. Helpt dat?

Noot: het heeft mij en mijn maatje in 2000 een volledig jaar gekost om elkaar te overtuigen dat we beter voor geen baas meer werken. Nu werken we voor klanten. Da's anders, maar nu ook weer niet zo anders. Maar het helpt wel om te kunnen denken: moest ik nu vandaag geen geld nodig hebben, dan zou ik vandaag niet gaan werken. "De blutsen met de builen" heet dat in West-Vlaanderen, als ik me niet vergis.

Erhm

Bjørn Rørslett ofte naturfotograf brengt een magistrale review van de Nikon D200. Magistraal.

Waarom ik mezelf pijnig met dit soort reviews? Omdat ze tot het eind van de maand korting geven aan de early birds bij Focilux. En omdat de echte persmannen gisteren schoner gerief meehadden. Ook schoner glas natuurlijk met rode streepkes en zo. En fancy draadloze flitserkes. Maar ze kwamen wél vragen met wie wij dan wel contacten hebben over een ander reportage-onderwerp. Tiehie. :)

January 16, 2006
Weten dat we goed bezig zijn

't Zijn soms héle kleine dingetjes waaruit ik wil afleiden dat we op Gentblogt - met het nodige vallen en opstaan inherent aan bewust ongeprofessionaliseerd vrijwilligerswerk - eigenlijk wel goed bezig zijn. Fijne interacties als deze bijvoorbeeld, waar lezers elkaar oproepen om verhalen uit de volksgeschiedenis naar de officiële archivarissen door te sturen.

Tinternet, het leidt soms tot een aangename afbraak van muurtjes. :)

Printfix Pro

Jochei! Als ontevreden eigenaar van de waardeloze Printfix edoch zeer tevreden over de fijne Spyder Pro zie ik op Luminous Landscape net een (p)review van de aangekondigde Printfix Pro. Met een colorimeter in plaats van het knullige scannertje dat bij de gewone Printfix zit. Eindelijk weer fatsoenlijke intjet-huisprints in zicht!

January 15, 2006
Eurosong

Ik weet het! Er waren kandidaten te weinig en toen hebben ze Els De Schepper gevraagd om den hoop te vullen. Waaaw: dit nummer was fantastisch slecht. Ze is zo toonvast als een draailier, en het arrangement was er één van roompateekes met véél crème au beurre. Wieieieieie! Yasmine - ongetwijfeld nijdig is op heterosexuele vrouwen in 't algemeen - had de juiste analyse klaar: goei reklaam voor haar andere strapatsen. Maar hou haaren Elsheid in 't vervolg van het Eurosong-podium, will you?

Waarmee ik helemaal niet de bedoeling heb om te recenseren zoals Michel en nu ook i. - laat dat duidelijk zijn. 't Is dat mijn oog er op viel tijdens het wachten op Flikken. Ja, Flikken: ik ben niet zonder zonde.

January 14, 2006
Next?

Awel, ik zal het u ne keer zeggen zie: vrijdagavond (gisteren) van 7 tot 9 gaan zwemmen. Gescheiden kleedhokjes voor man- en vrouwvolk. Maar wel de kleren van het vrouwvolk verstoppen zodat ze heel den tijd door het mannenkot komen lopen op zoek naar hun ondergoed. Gisterenavond, in 't tropisch (nou ja) zwembad van Merelbeke. En dat terwijl vlakbij het scoutslokaal het strafkampzwembad Rosas ligt.

De ka-welpen heet dat tegenwoordig. Tssssss.

January 09, 2006
This selection is not available

... is wat op de XBox, ons substituut voor een echte DVD-speler, verschijnt als ik de "skip", "title" of "menu" knoppen durf te beroeren terwijl de kl*ten van BaF of Brein hun ding nog aan het doen zijn: een filmpje van een halve minuut over hoe crimineel het stelen van films en muziek wel is.

Dan volgt nog een niet over te slaan promootje van de filmmaatschappij, en zo ben je al gauw 2 minuten kwijt met gemelk van partijen waar ik als kijker géén boodschap aan heb. Ik leen mijn DVDs gewoon bij de videoboer, en hoef dus zo nodig geen analogieën tussen carjackers en DVD-rippers in mijn maag gesplitst krijgen. Dat BaF en Brein dit aan hun leden verplicht zijn, tot daar aan toe, maar dat ik die dingen niet kan skippen, daar word ik helemaal onnozel van.

Bij een ouderwetse VHS cassette kan je zoiets snel FF'en, maar helaas kan zoiets niet in het DVD-afspeeltooltje van onze XBox. Wel in xine en mplayer, zodat ik in het vervolg naar de PC zal uitwijken om nog DVDs te bekijken - die heeft intussen toch beter geluid en een mooier scherm dan ons oubollig TVtje thuis. En inderdaad, op die PC kan ik dan alle software installeren om DVDs te rippen. Of was dat nu net niet de bedoeling, heren BaF/Brein? Jullie kennen het verhaaltje toch van de kat en de melk?

Nee, non-skippable anti-piracy trailers is zoals toen we niet mee mochten doen aan de honderd dagen in het zesde middelbaar omdat twee van de 80 afstudeerders iets mispeuterd hadden en wij niet wilden zeggen wie dat waren. Bah!