« Aldi | Main | Luistertip »

24 november 2005

De Hel

Deze namiddag een blik in de Hel geworpen. Stel u het volgende voor: een grote, door stemmige neonlampen verlichte zaal, vlak naast een gigantische goederenopslag- en verdeelplaats van een groot distributiebedijf. In die zaal, achter in rijen tegen elkaar geschoven bureaus, een 40-tal mensen, elk voorzien van een pc. Informatici van het bedrijf zelf, maar aan de witte hemden, donkere pakken en dito dassen te zien, ook een flinke batterij ingehuurde consultants. (Zoals bekend zijn pak en das de handigste kledingstukken om gans de dag mee achter een computer te zitten.). Iedereen koortsachtig bezig met Zijn Stukje van Het Grote SAP-project. Enkel het getokkel der klavieren en het getik der muizen doorbreekt de stilte. Al twee jaar zijn ze bezig, en Volgende Week Gaat Het In Productie. En 't is nog niet helemaal klaar, verre van zelfs. En de projectleiders worden zenuwachtig. Doorwerken dus, en liters koffie drinken. Dit alles in het hoekje van een industrieterrein op een boogscheut van de Brusselse Ring, zodat de afgepeigerde kantoorslaven na hun lange dagtaak ook nog eens gezellig kunnen gaan aanschuiven in de file.
Brrr.

Comments

horrible flash-back-moment.
In mijn SAP-project tijd droegen de accidenture-consultants donkere pakken en lichtblauwe hemden.
Vreemd dat de hemdkleur is veranderd, maar waarschijnlijk hebben ze daar een briefing, een training en een seminar over gekregen. En is er toen een projectje opgestart waar men een "as is" en een "to be" heeft gedefinieerd, ondersteund door een massa Key Performance Indicators.

Ik zal weer nachtmerries hebben, vannacht.

Posted by: i. at 25 november 2005 12:59

't Zou best kunnen dat er ook lichtblauwe hemden tussen zaten. Ben er wat schichtig en zonder oogcontact te maken langsgelopen, uit vrees dat een van die consultants zich op mij ging storten, "red mij, red mij uit deze nachtmerrie" smekend :-)

Posted by: Peter at 25 november 2005 14:40

Post a comment
Remember Me?Please enter the security code you see here